Vreemde vogel

Vorige Start Omhoog Volgende

"Duidelijk gewenste intimiteit. Junior wil de verhouding aanhouden en intensiveren. Senior ziet het aan en volgt, zij het met enige weerstand en met aarzeling, de wensen van junior. Daardoor treedt seksualiteit in de verhouding. Of misschien eerder: toont junior zijn seksuele probleem dat hem zorgen baart en vraagt hier een positief antwoord op. Je hebt inderdaad wel even een vergrootglas nodig... Het wordt geaccepteerd. Het lastige buitenlandse, vreemd uitziende en kennelijk zwakbegaafde kind hecht zich, nestelt zich zodoende deugdelijk en ontwikkelt zich gunstig. De omgeving getuigt hiervan.

Tijdens het losmakingproces versnelt junior dit door op slimme wijze regelmatig geld te stelen van senior. De losmaking wordt een feit. Toch blijft de verhouding in wezen tot in lengte van jaren goed.

Senior krijgt opnieuw het vertrouwen als er later medisch-seksuele problemen ("Je weet wel, hè!") in het huwelijk van junior optreden; de man mag andermaal helpen met advies en vertaling van medische adviezen in begrijpelijke taal. Later begroet de trotse jonge vader de senior uitvoerig.

 

Vorige Start Omhoog Volgende